Productreview

Ravemen PR1200 knalt er scherpzinnig uit in lumen

BikeRadar is een autoriteit op het gebied van fietsen en fietsaccessoires. Zij hebben op drie continenten deskundigen die voortdurend alle soorten fietsen, onderdelen, kleding en accessoires testen, van racefietsen en mountainbikes tot aan woon-werkverkeer. Op hun website zijn meer dan 11.000 productreviews beschikbaar plus tal van advies over onderhoud en training. Dit maakt dat BikeRadar wereldwijd het beste fiets advies kan geven.

BikeRadar heeft zo ook een review geschreven over de fietsverlichting Ravemen PR1200. Hieronder kun je de bevindingen lezen van BikeRadar over deze lamp.

Met twee afzonderlijke lichtstralen kun je de directe omgeving om je heen prima verlichten en heb je nog steeds een uitstekend zicht op de weg.

Ravemen PR1200

Er zijn drie coole dingen over deze verlichtingsset Ravemen PR1200 koplamp te vertellen: een digitaal display met de batterij-duur, scherp geprijsd en een dual LED instelling met een rechte brede straal en een ronde verstraler.

Ravemen heeft een aantal verschillende koplampen, maar de PR1200 – met maximaal 1200 lumen – is wel het topmodel! Met een consumentenprijs van € 109,95, is deze lamp zeer concurrerend in prijs.

Wat maakt deze lamp zo goed?

  • Dual LEDs: een lichtstraal voor dichtbij en een verstraler in één lamp!
  • LED display met batterij-duur – verandert met elke stand in helderheid
  • Afstandsbediening
  • Fungeert als een powerbank met een USB-poort
  • 1200 lumen op de hoogste stand (2 uur) tot aan 100 lumen op de economy stand (21 uur)

Vergelijkbaar met een autokoplamp heeft de PR1200 een lage rechte straal dat de weg verlicht, zonder dat tegenliggers verblind worden door het licht. De andere straal is voor verder weg en verlicht de omgeving.

Twee stralen modus

Met de signalen opgepikt uit de autokoplampen industrie, heeft de PR1200 2 lampen met verschillende functies. Enerzijds een straal die de directe omgeving verlicht, zonder dat tegenliggers verblind worden. Anderzijds een verstraler die de weg verlicht en ook verder vooruit schijnt. Beide standen kunnen in verschillende standen van helderheid (lumen) gezet worden.

Er zitten twee knoppen aan de bovenkant. Beide zijn verlicht als de lamp aanstaat. Zo kun je de lamp gemakkelijk in verschillende standen zetten als je in het donker fietst.
Met de ene knop zet je de lamp aan en kun je schakelen tussen één of twee stralen. Met de andere knop schakel je tussen verschillende standen in helderheid.

Als je kiest voor een andere stand, dan laat de digitale display zien hoelang de batterij nog mee gaat in die betreffende stand.
De “1200” in de productomschrijving geeft aan dat deze lamp een maximum van 1200 lumen kan produceren. Dit is enorm en is vergelijkbaar met de verstraler van een autokoplamp.

Sommige lampen hebben een groene/gele/rode aanwijzer van de batterij-duur. De oplossing van Ravemen ovetreft dit alles met de display op de PR1200!

Micro USB in, USB out

De lithium-ionenbatterij is op te laden via een micro USB, dit is vrij standaard. Wat cool is aan de PR1200 is dat je de lamp ook kunt gebruiken als powerbank, om zo je telefoon of fietscomputer op te laden via de USB poort.

Ravemen heeft ook modellen  fietsverlichting met minder lumen, zoals de CR900 of de CR700. Deze lampen hebben een enkele straal en een max lumen van, je raadt het al, 900 en 700 lumen. De CR900 heeft een prijs van € 94,95 en de CR700 vanaf € 74,95.

Heb je interesse in de Ravemen PR1200? Check dan onze dealer pagina om te zien welke fietsspeciaalzaak bij jou in de buurt Ravemen fietsverlichting verkoopt!
Je kunt ons altijd mailen voor meer informatie!.

Verder kun je ook gebruik maken van de afstandsbediening die je op je stuur kunt zetten. Hiermee kun je de helderheid verhogen of verlagen van de lamp, zonder dat je je handen van je stuur los hoef te laten!

(foto’s: Ben Delaney / Immediate Media)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen producten in je winkelmand.