Productreview

OKO Magic Milk ™ Hi-Fibre – onafhankelijk getest, de beste tubeless banden sealant!!

Mensen hebben allemaal hun mening over sealant of latex, maar wat ontbreekt is goede wetenschappelijke onafhankelijke test. En dat is nu juist is wat het Italiaanse magazine @Mtbfoligno heeft getest!
http://www.mtbfoligno.com/…/lattice-anti-foratura-mtb-li-a…/

Met behulp van doorboord (inclusief de ultieme boortest, waar rubber uit de band wordt geboord) hebben ze 9 sealants vergeleken, met o.a. Stan ‘s / Doc Blue, Joe’ s, en Vittoria Pit Stop en OKO Magic Milk.
De Magic Milk Hi-Fibre race sealant was met overmacht duidelijk de winnaar! Het dichtte de gemaakte gaten onmiddellijk en het enigewat indruk maakte was een 5 mm geboord gaatje; Magic Milk tubeless kwam op de tweede plaats!

Ze hebben ook een versneld drogen test gedaan en de Hi-Fibre won weer gemakkelijk: het bleef vloeibaar, zelfs onder extreme hitte.

Over het algemeen was de Magic Milk Hi-Fibre de duidelijke winnaar met een grote marge: en Magic Milk tubeless werd derde (inclusief een prijs vergelijking), alleen vanwege een goedkopere prijs van Joe’s.

Wat we hiermee willen zeggen?
Neem geen genoegen met minder – kies het beste!

introductie

Een afdichtvloeistof (in latex jargon genoemd) is een vloeistof die in de tubeless banden (zonder binnenband) wordt gestoken en die in het geval van een lekke band op een chemische / fysische manier reageert op het luchtuitlaatpunt door het gat onmiddellijk te sluiten.

We hadden er al een tijdje over nagedacht om vies te worden en ik moet zeggen dat we het uiteindelijk goed hebben gedaan.

We waren de voortdurende ‘fiets’-legendes over de wonderbaarlijke mengsels die in tubeless banden moeten worden zat, beu en daarom kochten we negen verschillende merkproducten onder de meest voorkomende op de markt en probeerden we ze op de’ meest technische ‘manier te testen.

We zijn vaak gewend om MTB-producten te evalueren op basis van de sensaties die ze geven aan autorijden; voor een keer wilden we ze buiten beschouwing laten om over bepaalde gegevens te redeneren.

Dit zijn onze kandidaten:

 • Stan’s Notubes bandenafdichtmiddel (dat ook wordt verkocht onder het merk schwalbe doc blue, maar het is hetzelfde product)

 • Victory Pit Stop TNT

 • Joe is geen platte super sealant

 • Magic Milk – OKO

 • Magic Milk HI Fiber – OKO

 • Elf – Afdichtvloeistof

 • Brn – Afdichtvloeistof

 • Veltec Fluid

 • Var – Bandenafdichtmiddel

De tests

We moesten een manier bedenken om ze te vergelijken en daarom probeerden we onze aandacht te richten op de belangrijkste kenmerken die een goede tubeless latex-band zou moeten hebben.

 1. Het moet de gaten in de band sluiten. Om dit te testen, monteerden we een oude band op een velg, vulden hem met 50 ml latex (elke keer anders) en begonnen hem te lekrijden. Eerst met priemen van 1,3 – 3,2 en 5 mm in diameter, daarna gingen we een beetje zwaarder door naar gaten met boren eerst van 3 mm en dan van 5 mm. Bij elk nieuw gat meldden we ons de druk van het wiel bij 2 atm en we maten 1) de daaropvolgende drukval, 2) de tijd die nodig was om te verzegelen 3) de verloren vloeistof. We hebben hem voor deze test maximaal 40 punten gegeven.
 2. Het moet na verloop van tijd blijven bestaan. Een ander belangrijk kenmerk voor een goede latex, want als het opdroogt, werkt het niet en wanneer je het bovenaan moet vinden. Voor deze test hebben we een klein monster in een aan lucht blootgestelde container geplaatst en dit laten werken met behulp van een warmtebron (om de testtijd te verkorten). We hebben ook een maximum van 40 punten toegekend aan deze test.
 3. Het moet goedkoop zijn. Een iets minder belangrijk kenmerk voor de kwaliteit van het product maar toch objectieve gegevens die zullen bijdragen aan de evaluatie. We hebben maximaal 20 punten toegekend aan deze test.

Het begint

Hier zijn enkele foto’s die tijdens de test zijn gemaakt

1 / 13

En hier zijn de gegevens die we hebben verzameld

Test A1 – Gat met priem van 1,3 mm

Test A2 – Gat met 3,2 mm priem

Test A3 – Gat met priem van 5 mm

Test A4 – Gat met boor van 3 mm

Test A5 – Gat met boor van 5 mm

Score toegewezen voor de gatensluittest

Test B – Gedwongen drogen

Test C – Productkostenscore

De resultaten

Als we de hierboven toegewezen punten hier toevoegen, denken we dat de rangorde van de producten die we hebben getest.

Afgezien van de bovenstaande resultaten, moet worden gezegd dat de Magic Milk Hi Fiber-latex de enige was die probeerde de stroom van het 5 mm-gat dat met de boor was gemaakt, te sluiten, waardoor de luchtdoorlaat grotendeels werd verminderd. Bovendien was het in vergelijking met de andere producten echt moeilijk om het te drogen en het bleef in ieder geval vloeibaar onder een oppervlaktefilm.

Brn, Vittoria en veltec zijn erg vloeibaar, wanneer ze verdampen om te proberen de gaten te sluiten, verliezen ze veel en laten ze een ongelooflijke stank achter, terwijl beide Magic Milk een beetje dichter zijn en als ze kunnen sluiten, doen ze het snel zonder verlies te verliezen veel druk in het materiaal.

Joes en Stan hebben ons verrast. Ondanks veel vocht werkten ze goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen producten in je winkelmand.