Algemeen

Nightride MTB Breda

Zaterdag 12 januari stond al een tijdje omcirkeld in de agenda. Dan zou de eerste Nightride op de mountainbike worden gehouden in Breda. En wij waren onderdeel van dit plan.

Als het er niet is, dan maak je het zelf

Fietsen in het donker, dat kun je natuurlijk zelf doen of met je vrienden doordeweeks, maar een heuse nachtrit, nightride of lichtjestocht was er nog niet in Breda.
Nightrides zijn een fenomeen dat je steeds vaker ziet de laatste jaren. In de omgeving zijn er een aantal die georganiseerd worden en door Nederland heen kom je steeds vaker tegen.
Aangezien Breda, de stad die zich profileert als fietsstad, nog niet bekend is met een nightride, besloten wij deze handschoen op te pakken en samen met De Gangmaker is dit idee werkelijkheid geworden.

Als uitvalsbasis werd Kamu aan het Sonsbeeckpark gekozen. Een pop-up store van het gelijknamige fietscafé aan de Boschstraat. De link met fietsen is gelegd en deze locatie heeft de ruimte, de natuur en je zit zo in de bossen.

Nightride

Bij de start waren er fietsrekken van 2Ride.nl aanwezig om je mountainbike te stallen en was het buiten versierd met gezellige lampjes. Via een grote partytent, kwam je binnen bij Kamu, waar je kon opwarmen en een kop koffie of fris kon drinken. Wij hadden op een tafel onze producten uitgestald, zodat de deelnemers kennis konden nemen wat wij in assortiment hebben, met als eyecatcher de verlichting van Ravemen.

Er werd gestart in groepen en iedere groep werd begeleid door een of twee modder captains die de route al eerder hadden gereden. Er werden zoveel mogelijk onverharde wegen uitgekozen en het begin van de route leidde naar het Mastbos en de Galderse Meren. Het weer zat niet mee en de regen kwam met bakken uit de hemel! Via wat omwegen werd halverwege de Rijsbergseweg overgestoken en fietsten we al aardig in het donker. Wij reden zelf uiteraard met lampen van Ravemen, zowel op de fiets als op de helm voor maximaal zicht onderweg. Variërend van 700 tot 1200 lumen hadden we prima zicht onderweg.

Via de paden en de lanen fietsten we met onze groep een lekker tempo en was het een afwisselende route met veel nieuw routemateriaal. Uiteindelijk kwamen we op de Rith uit en waren we bijna weer thuis.

Smaakt naar meer

Weer bij Kamu aangekomen, bleken we de eerste groep te zijn die was gefinisht en hadden we onderweg dus een groep ingehaald.
We konden nu lekker opwarmen en aangezien het al rond 19.00 uur was, werd het ook tijd om wat te eten. Er waren heerlijke broodjes hotdog of een kop snert. In combinatie met een Kwaremont was dit een mooie afsluiter van deze avond.

Iedereen bedankt voor het laten slagen van deze eerste Nightride en hopelijk kunnen we begin 2020 deelnemen aan de tweede editie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen producten in je winkelmand.