Ravemen

Lichtjestocht TC de Klepper

Een paar weken geleden heb ik meegereden met de lichtjestocht van TC de Klepper in Dongen. Een nieuwe ervaring, rijden in het donker.
Gelukkig hebben we de fietsverlichting van Ravemen in huis, dus die werd op de mountainbike gemonteerd! Ik reed met de PR1200 en Tim, met wie ik samen reed, had de CR900 mee.
Na ons voor de start ingeschreven te hebben werd er gestart in groepen om het rijden wat aangenamer te maken. Er fietsten uiteindelijk 900 man en vrouw mee!

Lichtjestocht

De route die de organisatie had uitgezet ging door gebouwen, bedrijven, paden en bossen. Een goed licht was dus niet geheel onbelangrijk.
Wij hadden voor de 25km gekozen (er was ook een 40km route) en even na 19.30 uur op de zaterdagavond gingen we van start. Vanuit Café de Viersprong reden we naar de kerk in Dongen en hier gingen we dwars doorheen. De route ging vervolgens naar het bedrijventerrein en hier reden we over hindernissen en door de bedrijven heen, waar iedereen enthousiast stond aan te moedigen met een drankje en kampvuur.

Het buitengebied werd ook aangedaan en we reden over mooie paden en wegen en zelfs stukken door het bos. Doordat je in groepen reed, kon je goed doorfietsen en was het alleen bij de ‘obstakels’ wat drukker. Overal stonden mensen op straat, speelden er bandjes muziek en was er genoeg aanmoediging.

Fietsverlichting

Na een kilometer of 15 was er een verzorgingspost, waar je een broodje warme worst, sportdrank en koeken kon krijgen. Hier kwam ook de 40km route langs. Na al dit lekkers was het nog een stukje tot de finish.
Na de finish hebben we een lekkere Leffe Blond gedronken en zat het er weer op. Je kon hier ook je fiets laten schoonmaken, maar zo vies was het niet geweest onderweg. Ook hier stond een kapel te blazen en kon iedereen zijn ervaringen uitwisselen onder het genot van een drankje.
Tot volgend jaar, dan rij ik de 40km!

Hieronder vind je meer informatie over TC de Klepper.

Lichtjestocht

Fietssport heeft onlangs ook een mooi stuk geschreven over nightrides, die booming zijn.

Toertochten in het donker worden steeds populairder.
Fietssport heeft 5 tips op een rijtje gezet!

https://www.fietssport.nl/magazine/id/100/toertochten/5-tips-voor-nightrides

Kijk voor geschikte en betaalbare lampen op onze RAVEMEN pagina: http://busybee.pro/ravemen/ en waar ze beschikbaar zijn: http://busybee.pro/dealer-locaties/

RAVEMEN PR1200

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen producten in je winkelmand.