Algemeen

BusyBee distribueert Tocsen in Benelux

BREDA – Tocsen, het Duitse merk dat achter de gelijknamige veiligheidscrashdetectie sensoren zit, heeft BusyBee Bike Products aangesteld als officiële distributeur in Nederland, België en Luxemburg.

Met ingang van oktober heeft BusyBee, gespecialiseerd in de distributie van de nieuwste fietsaccessoires, de Tocsen crashdetectie sensoren in haar portfolio opgenomen en biedt het product aan haar brede netwerk van B2B retailers en fietsspeciaalzaken in de gehele Benelux aan. “Tocsen, opgericht in 2019, is vandaag de dag het ijkpunt in de markt voor crashdetectiesystemen. De sensor detecteert op betrouwbare wijze ernstige crashes en wordt geplaatst waar het er echt toe doet, namelijk op het hoofd,” zegt Erik Gruyters, een van de twee eigenaren van BusyBee Bike Products. “Verbonden via Bluetooth met de Tocsen-app, die gratis beschikbaar is voor zowel Android als iPhone, kan deze op elke bestaande sporthelm worden gemonteerd (bijv. fiets-, ruiter- of skihelm).”

Tocsen waarschuwt voor eerste hulp bij crash

Na een crash zet de sensor proactief een alarm af en verzendt de exacte locatie van de eigenaar naar persoonlijke noodcontacten via app en sms. Bovendien zullen andere Tocsen-app-gebruikers in de buurt, op de hoogte worden gebracht van de crash voor de snelste eerste hulp.

“Omdat de Tocsen-crashsensor op helmen van elk merk kan worden gemonteerd, kunnen fietsspeciaalzaken dit innovatieve veiligheidsapparaat toevoegen aan hun bestaande helmenschap,” vervolgt Gruyters. “Tocsen overtuigt met zijn zeer nauwkeurige crashdetectie, die meet waar het ertoe doet: op het hoofd.  Ernstige ongevallen en bewusteloosheid kunnen betrouwbaar worden geïdentificeerd zonder vals alarm.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen producten in je winkelmand.